Olmentuin

Aan de rand van Steenbergen ontvouwt zich een bijzondere ontwikkeling. Geënt op sociaal-, ecologisch- en technisch duurzame principes is een stedenbouwkundige visie ontwikkeld voor een groene, duurzame en energieneutrale wijk: ‘de Olmentuin.’

Het plan bestaat uit een gemeenschappelijke openbare tuin die wordt omsloten door levensloopbestendige woningen in een landelijke sfeer. De openbare tuin dient als ontmoetingsplaats voor de bewoners en wordt ingericht als eetbaar park, met als centraal punt de gemeenschappelijke kas.

Via een ruimtelijke afwisseling tussen hoge en lage begroeiing, vriendelijk gevarieerde bebouwing tussen het groen, paden, waterpartijen en een grote diversiteit aan plantensoorten wordt een duurzaam ecologische inrichting bewerkstelligd. De technische duurzaamheid komt voort uit een slimme zongerichte oriëntatie van de woningen, het gebruik van verantwoorde en natuurlijke materialen en het opwekken van energie via zonnepanelen. De functie van de kas en de openbare tuin als ontmoetingsplaats in combinatie met de levensloopbestendige woningen zorgen daarnaast voor een sociaal duurzame laag in het plan.
Samen met de toekomstige bewoners van het plan zal een verdere invulling aan de unieke wijk worden gegeven.

Voor meer informatie klik op de onderstaande links.