Spoorzone, Bergen op Zoom

Spoorzone, Bergen op Zoom

Voor de Spoorzone in Bergen op Zoom, aan de zuidzijde van het station, is door Compositie 5 stedenbouw bv een ontwikkelingsvisie opgesteld, die de plek een nieuw gezicht geeft. Ligt het plangebied nu nog verscholen tussen spoor en achterzijde van grootschalige kantoren, in onze visie kan het opgehangen tussen de watertoren en het NS-station- een duidelijk gezicht richting het spoor krijgen.

Het stedenbouwkundig plan is dusdanig robuust van opzet dat afhankelijk van vestigingskandidaten eenheden van circa 500 tot 7.000m2 bvo uitgegeven kunnen worden, zonder dat deze relatief grote verschillen en oppervlaktes een amorf resultaat opleveren en afbreuk aan het concept zouden doen. Daarmee wordt een passend stedenbouwkundig antwoord geboden op de vragen van deze tijd.